Saturday, September 26, 2020

Новий Chrysler побореться з преміум-седанами

 Ось і на американських автомобілях стали встановлювати такі трансмісії. Першою стала марка Chrysler, а точніше - нова модифікація седана 300 і 300С під назвою Luxury Series. Окрім нових технологій автомобіль отримав розкішну обробку салону і деякі відмінності в екстер'єрі.

В якості основи для Luxury Series взяли топову комплектацію моделі. Зовні люксовую версію відрізняють хромована решітка радіатора з дрібними осередками, хромовані дзеркала та ручки дверей. Для передньопривідною модифікації передбачені 19-дюймові легкосплавні колісні диски, для повнопривідної - 20-дюймові. Салон оброблений шкірою Nappa і Poltrona Frau і прикрашений світлими дерев'яними вставками, з'явилися підрульові перемикачі передач. Розкішної шкірою покрито практично все: від панелі приладів, підлокітників дверей і центрального переднього підлокітника до сидінь. Водійське крісло регулюється по 12 напрямам, всі сидіння оснащені дворівневою вентиляцією і дворівневим підігрівом.

А передач тепер вісім - 3,6-літровий двигун V6 Pen star потужністю 296 к.с. доступний з восьмиступінчастою коробкою ZF 8HP45. Причому «автомат» пропонується як для передньопривідною, так і для повнопривідної версії. Як повідомляє автовиробник, витрата палива вдалося скоротити на 17% - до 7,6 літра на 100 км. Дуже непоганий показник, особливо для ненажерливих американських машин, тільки от є песимістичні сумніви в його реальності.

До слова, Chrysler - перша американська автокомпанія, яка пропонує клієнтам восьмиступінчастою "автомат". Як зазначив виконавчий директор марки Саад Шехаб, восьмиступінчастою автоматичну трансмісію можна отримати тільки в автомобілях, вартість яких в два рази перевищує ціну Chrysler 300.

Зрозуміло, що мова йде про ціноутворення на американському ринку. У США вартість Chrysler 300 Luxury Series буде починатися від 40 145 доларів. За повний привід потрібно віддати ще 2350 доларів. Автомобіль з'явиться у продажу в Америці в першому кварталі 2012 року. Невідомо, чи буде доступна модель в Європі і зокрема в Росії, але напевно знайдуться охочі замовити машину в особливій комплектації та з восьмиступінчастою «автоматом», нехай і через неофіційні канали.

No comments:

Post a Comment

Мінівен бізнес-класу

 Великий американський сімейний мінівен з потужним мотором і автоматичною коробкою передач - це найкраще, що може запропонувати даний сегмен...